Tienjarig bestaan van L ' Chaim to Life

De mars voor het leven13 februari 2015, 24 Shevat, 5775

Beste vrienden!

Ik heb er geen woorden voor om te omschrijven wat we vandaag, de 10e februari, meegemaakt hebben. Alles wat we vandaag meegemaakt hebben, is een groot wonder. Laat mij dit u uitleggen. Deze week hebben we in temidden van een zandstorm, onder stevige windvlagen, regen en koud weer onze mars gelopen. Dit slechte weer (werd verondersteld) te beginnen op maandag. Alle weersrapporten waarschuwden voor deze storm. Het was simpel, we hadden een heleboel geloof nodig. Er zijn maanden van voorbereiding voorafgegaan om de details van de mars te organiseren: het vervoer van de overlevenden, de sprekers, uitvoeringen, het bestellen van verfrissende drankjes en nog veel meer.

Het werd dinsdag, ik werd wakker zoals ik normaal gesproken wakker word om zes uur 's morgens, aan het begin van een nieuwe dag en de lucht was schoon, met een zuchtje wind, alsof de Almachtige me toefluisterde: "Daniel, dit is mijn kado voor jou" … de zon ging haars weegs en de lucht was blauw en de volle bussen met overlevenden en studenten arriveerden van noord tot zuid. Allemaal hadden ze een connectie met de dagelijkse activiteiten van "L'Chaim".

Het evenement was overtuigend en krachtig. We voelden de heiligheid van de hemel. We voelden dat de mars die symbool stond voor de éénheid van de geest, de standvastigheid, ons gepresenteerd werden als een kado van de Almachtige en Hij, met dit fantastisch mooie weer, het ontving met een krachtig schijnende liefde. Het was een kus van de wereld, momenten van vreugde en een geestesgesteldheid die opziet naar boven, met een oprecht innerlijke vreugde.

Ik heb hier niets aan toe te voegen, maar wil alleen maar zeggen: Dit is het mooie gezicht van Israel! Hier was éénheid! De conclusie van tien prachtige jaren werken met jongeren en overlevenden!

Van nu af aan, zullen we dit elk jaar herhalen met de zegeningen van onze HEER, om een boodschap af te geven aan de wereld:" We leven in Israel en marcheren hier omwille van de "Mars voor het leven!"

Ik wil een ieder bedanken die actief is binnen onze stichting, die alle details invullen. Onze dierbare Timek, is in Holland om bij zijn zieke moeder te zijn.

Hij is naar Nederland gegaan, na het achterlaten van exacte plannen met kaarten voor Shuki en R. Shachar, om de mensen van het noorden hier te brengen. R. Shachar heeft op een geweldige manier op zijn gitaar gespeeld en bracht, een vriend mee die het opgenomen heeft, de geest van redding. Efrat, uit Beer Sheva is, ondanks dat ze ziek was, toch doorgegaan met het organiseren van het brengen van de mensen van het zuiden naar het noorden, en vanzelfsprekend was er Rivka, die het programma met mij, stukje voor stukje, samengesteld heeft,totdat we het plaatje compleet hadden. THet meest opwindende was de enorme motivatie van de studenten, de jongens en de meisjes en de overlevenden, die zo één werden in hun dans en in hun woorden dat onze harten opsprongen van vreugde.

Ook Opperrabbijn Mordechai Avramovski, bracht ons evenment in verband met de Torah in zijn welkomswoord.

Hugo Van Trago, de algemeen directeur van Hanadiv Gardens, sprak uit hoe geweldig hij het vond dat hij de gastheer van dit evenement mocht zijn.

Gedurende dit evenement waren er zoveel vrijwilliger die ons terzijde stonden - van Pardes Channa en Benyamina: Hodaya Rivka, Ariel, Erela, Aliza, Ron, Mina. Dank aan jullie allemaal, elk gepland detail kon uitgewerkt worden zoals de bedoeling was.

Voor iedereen die hierbij betrokken was, mijn zegen.

En natuurlijk wil ik u onze donoren wereldwijd hierbij ook heel erg hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze mars. U die met zoveel liefe gegeven hebt, om de harten van de vaderen tot de jongeren terug te brengen, voor de komende redding.

Als laatste, hebben we onze bezoekjes aan onze overlevenden, gewoon gebrach, ondanks het winterse weer!

Mijn zegen en liefde, hallelujah! hallelujah! hallelujah!

Daniel


https://www.youtube.com/watch?v=VFidzylOc6k

https://www.youtube.com/watch?v=tjUKj8As2KM

Impressies van het noorden:

Neemt u de tijd om dit te lezen, want elk woord laat zien dat onze visie een werkzaam concept is:

Eldad: Het is inmiddels een half jaar geleden dat we begonnen te participeren in het programma van "L'chaim" en vandaag de dag begrijp ik eindelijk de diepere betekenis van dit project: de connectie tussen twee generaties, Shoah-overwinnaars en jongeren, tussen pioniers en toekomstige pioniers.

Heel veel dank voor deze speciale ervaring in dit project.

Shiri: Deze ervaring was erg ontroerend. We hadden veel ervaring en voelden ons trots, om deel uit te mogen maken van deze dag. Ik voel dat we dit gedaan hebben als een extra waardering voor de overlevenden, die de shoa overleefd hebben.

Nimrod: Dit was de dag waarom om me weer realiseerde waarom ik voor dit project gekozen had. Ik kwam terug met een groot gevoel van tevredenheid dat ik een onderdeel was van deze groep mensen.

Shaked: Ik kwam naar deze dag toe, zonder te weten waar het om ging en wat er allemaal zou gebeuren. De mars was zo betekenisvol voor mij, nadat ik gehoord had wat er gezegd was aan het begin van deze dag, over de doorgang van het leven door de generaties heen, in deze verbazingwekkende tuin. De geestelijke atmosfeer was zo speciaal.

Adi: Het was zo goed om studenten te ontmoeten van andere academies, die zich vrijwillig toegewijd hebben aan L'Chaim to life en dezelfde ervaringen hebben gehad als wij nu doormaken.

We zagen hoe gelukkig onze overlevenden waren en dat maakte dat we als een positieve ervaring ervaren hebben.

Shir (Shalev): De mars voor het leven is waarschijnlijk het meest enerverende evenement dat we meegemaakt hebben, ik zal het mij mijn leven lang herinneren. Om hand in hand te lopen met de verbazingwekkende winnaars van de Shoah, in dit prachtige land Israel. Het was heel speciaal voor mij. Op een speciaal moment, maakte het dat de huiveringen over mijn rug liepen;

Dat was op het moment dat één van de overlevenden met rode ogen zei:"Nu begrijp ik dat iedere dag een kado is."  Dank u wel vanuit de grond van mijn hart.

Boaz : Ik heb dit evenement meegemaakt van achter de camera, een poging wagende de atmosfeer vast te leggen, mezelf afvragende wat ik zou fotograferen. De connectie brengt éénheid en gelijkwaardig begrip tussen twee werelden. Het was opwindend en enerverend om mee te maken.

Beer Sheva:

Hallo Daniel and Rivka!

Heel veel dank voor het perfecte evenement en de zorg die u besteedt aan deze mensen. De mars was niet even gemakkelijk vol te houden, desondanks wareb ze blij om in de natuur te lopen met muziek en de uitstekende atmosfeer. Het lied in het Jiddisch was zo verbazingwekkend, en iedereen die ik sprak die het evenement meegemaakt had, voelde zich verbonden met elkaar.

We zijn er gelukkig mee dat zelfs ondanks de korte voorbereidingstijd (gegeven aan Malka), ze nog in staat gesteld werd om haar poëzie van de herinnering aan haar moeder voor te lezen.


Anna voegt toe: Overlevenden en vrijwilligers van de stichting Lechaim, vierden het symbool van het leven, het ontbotten en de groei, in de Nadive Gardens, een paar dagen na het feest van Too Bishvat.

Na de mars, kreeg een ieder van ons een medaille, waarop de visie van Maleachi geschreven was, " Hij zal de ouders met de kinderen verzoenen." ... en een olijftakje.

Het programma was, met een paar speeches van de overlevenden en vrijwilligers samengesteld. Ze zongen en dansten en omhelsten elkaar. Het was onvergetelijk om mee te maken.Anna, Malka, Olga en Susan

Op de foto ziet u Malka die haar poetry voordraagt, samen met Anna, Olga, Malka en een andere vriendin.

Efrat

Pardes Channa:

Gisteren, na het evenement, hebben we alsnog onze bezoekjes afgelegd bij onze overlevenden, door ze een groot pakket met fruit en groente langs te brengen.

We bezochten Benyamin die verhuist is naar een herstellingscentrum, hij was nogal wat gewicht verloren en erg blij om rabbi Shachar te ontmoeten.


Benyamin

Rachmil in Chedera, was ontzettend blij ons te zien na de mars van het leven en vertelde me dat hij het als prettig ervaart dat we hem zo prijzen, en veel eer geven.
Avraham Boaron had hypodermic een paar dagen geleden, en hersteld daar nu van.

Hij en Rachel zijn gelimiteerd in hun electraverbruik, ten gevolge van een openstaande rekening bij het elektriciteitbedrijf.

Aliza, had een gecompliceerde behandeling voor haar ogen, voordat ze het zicht verliest.

Ze vond het zo verdrietig dat ze niet mee kon doen aan de Mars. Itzchak was erg gelukkig om zijn bezoekers te ontvangen en een gesprek met hen aan te gaan.

Chaya en haar echtgenoot Morris, ontving zijn bezoek, en toen Eyal Morris omhelsde was hij zo opgewonden, dat hij spontaan begon te huilen.

Nu dan "hoe ik de mars voor het leven ervaren" heb: Het was zo nobel om de zorg te zien van de verbinding tussen de oude en de jongeren.

Het voelde aan dat een ieder van ons het licht van vriendelijkheid en liefde omgaf. Er zijn geen woorden om de goede atmosfeer te verklaren die we allemaal ervaren hebben.

Ik kan zeggen dat deze gebeurtenis me bij zal blijven en dat dat voor de meeste van ons geldt, die bij deze gebeurtenis aanwezig waren.

We hadden Signe & Odd uit Noorwegen, die met ons meegaan, hand in hand, voor een lange tijd. Dank u dat u ons eert met uw deelname.

Ook Maxine, uit Australië was bij ons bij de Mars. Dank voor het aanwezig zijn bij ons en voor wat jullie doen voor "Lechaim".

We proberen jullie een video toe te mailen dat jullie een idee geeft hoe onze dag er uit gezien heeft.


Shabbat Shalom!

Rivka

Daniel Braun
E-mail: danielxrw@gmail.com 
Phone: + 972 54 772 3510
Welcome to our website at: www.lechaimtolife.org

 

Stichting “L'Chaim-to-life” – De Mars voor het Leven!
9 februari 2015, 20 Shevat, 5775


Eindelijk, met hoop op goed weer, zal komende dinsdag 10 februari de “Mars voor Leven” plaats vinden.

Deze zal gehouden worden in de Baron Tuinen (Zichron Yackov) en het sluit 10 jaar unieke en gezegende activiteiten af. Het is onze verjaardag van 10+!

De Mars bevat een diepe boodschap in lijn met de visie van Maleachi 4:6

“Hij zal harten van de ouders terugbrengen bij de kinderen en de harten van de kinderen bij hun ouders...”

Gedurende deze 10 jaar heeft stichting “L'Chaim-to-life” steeds een boodschap gegeven, met dank aan G'd, hebben we partners hier in Israël en in het buitenland, de boodschap is een nieuw lied! We zijn geen liefdadigheids organisatie en toch doen we in onze activiteiten veel aan liefdadigheid. De hoofdboodschap is de eer van oude en jonge mensen geestelijk te verhogen door een practisch en coherent project, die de harten dichter bij elkaar brengt op de beste manier.

Het belangrijkste is niet de hoeveelheid of grote bijeenkomsten zonder enige boodschap, maar veel persoonlijke liefde, studies en geestelijke verdieping.

Gedurende deze 10 jaar zijn honderden studenten, Israëlische Joden, religieus of niet, in staat gesteld om hun prachtige Joodse identiteit te leren kennen, die deel is van de aantrekkingskracht van een langbestaand land, met grote visie en een grote geschiedenis met heden en toekomst.

We zagen het als onze verantwoordelijkheid te werken aan een nieuwe manier van helpen, zonder de noodzaak van gebouwen, bureaucratie of ander obstakels, die direct werkt met de beslistheid meteen op het doel van de hulpvraag af te gaan.

Dezer dagen zijn we getuige van Islamitische extremistische groeperingen, die moord in de praktijk brengen buiten elk menselijk voorstellingsvermogen. Hoofdzakelijk de vragen die gesteld werden door de media, na het verbranden van de Jordaanse piloot, nu een maand geleden, die de harten door de hele wereldbevolking shockeerden... Hoe en waarom is het mogelijk dat jongelui uit het westen zo enthousiast gemaakt worden om in zo'n onheuse organisatie te gaan dienen?

Door te proberen deze vragen te beantwoorden zullen we in staat zijn het belang te begrijpen van stichting “L'Chaim-to-life” en anderen die er op lijken.

De wrede werkelijkheid is dat degenen die IS gingen dienen zich doelloos en hopeloos voelden. Wanhopig is de afgrond van materialisme, die doelloosheid veroorzaakte in hun ziel. Er is geen richting, geen boodschap, er is geen visie. De mensen zullen zonder hart zijn. Hun zielen zijn leeg en dorstig naar opwinding en als er angst aanwezig is, dan is er geen verlangen om deze emotie uit te bannen. We moeten ons herinneren, dat in ons innerlijk een altijddurende beweging is: het is nooit statisch, maar als de wereld zich in zichzelf terugtrekt, zal het kwade een piek bereiken die hoger zal reiken. In menselijke activiteiten zijn er twee mogelijkheden: kwaad of schepping. Schepping betekent: leven vervuld met liefde voor het leven, als het kompas op G'd gericht is die ons een prachtig kado gaf: Het boek der boeken: Torah, Psalmen, Profeten. De Torah van waarheid omvat alle delen van het leven, zoals werken, liefde, creativiteit, zelfcorrectie en onderzoek van je ziel. Dat alleen al ontwikkeld rijke en betekenisvolle levens. Als er niet zo'n model is, gaan veel de de jongeren ten onder in uiterste wanhoop die hen helaas leidt naar negatieve doelen. Met ons kleine stukje van G'ds land proberen we, soms met succes, met “L'Chaim-to-life” gedurende deze 10 jaren, diepe betekenis te gieten in het leven en harten van jongeren die dorstig en enthousiast drinken van dit pure water... Natuurlijk is het nog een lange weg voor ons allemaal op deze reis.

Uiteindelijk moeten we u herinneren met heldere stem: Deze reis vraagt niet om perfectie. We zijn geen engelen. Deze reis is vol van pijn en afvragen en kan door donkere tunnels leiden. Maar hier is de boodschap: We moeten strijden, zelfs als we duizend keer vallen en ook de duizend en eerste keer zullen we opstaan. We kunnen onszelf niet beoordelen door westers ogen; de belangrijkste karaktereigenschappen die we nodig hebben is langdurig geduld en moed! Dit is de betekenis van het leven: vastgrijpen, fouten maken en weer vallen en weer.. om te lachen en onszelf niet altijd zo serieus te nemen en daarmee de weg op te gaan. Op naar Beth El.

Hier wil ik vanuit de grond van mijn hart de actieve mensen bedanken in stichting “L'Chaim-to-life”: Shuki, Rivka, Timek, Rabbi Shachar, Revital, Efrat, Miki en boven al: onze dierbare studenten, wiens harten puur zijn en hun liefde schenken aan de dorstige, vermoeide en eenzame harten. De boodschap van stichting “L'Chaim-to-life” is een andere boodschap, meer reëel.

Aan u, onze toegewijdde donoren: Dank u, Dank u, Dank u! Voor het mogelijk maken van dit alles. Er zijn nog vele uitdagingen voor ons.

Mijn zegen, met liefde gegeven,

Daniel

P.S. Na de “Mars voor Leven” zullen we u hierover berichten

Nieuws vanuit het zuiden:

Shalom !

Ik telefoneerde met Izik & Miriam (uit Sederot) en ze waren heel blij en dankbaar voor mijn telefoontje en de hulp die ze krijgen van “L'Chaim-to-life”. Ze vertellen dat ze het nu redelijk volhouden.

Suzan was blij me te zien en ontving me heel vriendelijk. We spraken over haar strijd van 25 jaar te verhuizen naar de omgeving van haar familie en dat dit nog niet gelukt is. We schreven samen een brief aan het Ministerie van bouw en huisvesting. Daarna praatten we over prettige zaken zoals eten en de “reis” naar “Mars voor Leven”. Ze is hier heel opgewonden over. Ze dankte me voor mijn aandacht en bezoek.

Olga sprak met me over haar opwinding voor het meedoen aan de “Mars voor Leven” en deelde enkele van haar problemen met me.

Shmuel & Sara zijn charmant en complimenteerde mij en hun vrijwilliger. Sara lukt het om internet te gebruiken en zelfs films in het Pools te vinden om te kijken met Shmuel. Hun zoon heeft het contact verbroken en daar zijn ze niet blij mee. Ook hebben ze het financiëel moeilijk en zijn daardoor ook niet in staat deel te nemen aan de “Mars voor Leven”Shmuel & Sara

Met vriendelijke groet,

We zullen elkaar over een paar dagen ontmoeten op 10 februari

Efrat

Nieuws uit Jeruzalem:

Onze overlevenden uit Jeruzalem maken het goed en ontmoeten Miki, als hij komt om te helpen of onze coupons te brengen. Zij waarderen dat zeer en zijn er heel dankbaar voor. Ik sprak een paar van hen telefonisch en hier is wat nieuws:

Ety is een levendige en slimme dame en houdt van gezelschap. Ze gaat twee keer per week naar een bejaardenhuis voor overlevenden en volgt daar hun activiteiten. Shoshanna onze vrijwilligster heeft recent contact met haar opgenomen en gaat haar bezoeken. Ety is daar heel blij mee en verwacht haar.

Miralle heeft haar dochter en kleinzoon in huis. Haar dochter gaat door heel slechte jaren in haar gezondheid en Miralle helpt haar zelfs haar zoon op te voeden. Het houdt haar in leven en ze voelt zich nuttig. Ze heeft twee vrijwilligers, Kali en Bloria. Kali is klaar met zijn studie en keerde terug naar Jeruzalem en blijft haar bezoeken. Bloria verhuisde uit Jeruzalem, maar blijft toch eens per week als ze komt studeren in Jeruzalem Miralle bezoeken.

De band is heel stabiel.

Edit krijgt binnenkort een operatie. Miki heeft haar geholpen om in haar badkamer een verwarming te plaatsen en dat heeft de temperatuur echt veranderd.

Zij en Niva (Daniëls nicht, die haar soep bracht tijdens de koude dagen) studeren samen eens per dag over de telefoon. Ze is ban voor de operatie, maar die moet binnenkort toch gaan gebeuren.

We bidden voor haar gezondheid en haar herstel.

Dit was het nieuws uit Jeruzalem.

Rivka

Nieuws vanuit het noorden:

Zachi geniet erg van de bezoeken.
Ruth gaf les aan de studenten hoe thuis brood te bakken. Ze genoten ervan.
Moshe moest naar het ziekenhuis gaan.
Avraham, EliRam en Izik genoten samen van het bezoek.

Brigitte

Een klein berichtje van Timek

Timek's moeder keerde terug naar huis vandaag na drie weken in het ziekenhuis. Het was een groot wonder omdat ze bijna overleed vanwege een hartstilstand. Nu heeft ze een pacemaker gekregen. Ze heeft ook een succesvolle behandeling gehad voor haar zwaar ontstoken galblaas. Ze kon naar huis terugkeren voor revalidatie, maar alleen omdat ik in huis was en haar de benodigde ondersteuning gaf. Ik hoop dat ze met een paar weken weer veel sterker zal zijn.

Dank u voor al uw gebeden en ondersteuning.

Timek

Beste Timek! We missen je allemaal. Kom terug zo snel als je kunt. Veel geluk voor jullie, we wensen je moeder veel beterschap toe.

Shabat Shalom!

Daniel Braun
E-mail: danielxrw@gmail.com
Tel: 0 (0972) 54 772 3510
Welkom op onze website: www.lechaimtolife.nl

 

 

De Mars voor het Leven


Op 22 Januari 2015 wil Stichting L'ChaimToLife de "Mars voor het Leven" organiseren met onze overlevenden, de Mechinot studenten en andere vrijwilligers en gasten. Deze mars wordt voor het eerst in Israël gehouden. Jarenlang houden de regeringen in Israël al "Marsen voor het leven in Auschwitz", wat een heleboel geld kost (millioenen), terwijl er 75000 overlevenden onder de armoedegrens leven.
Naar mijn mening hebben we geen goede redenen om dit in de Europesche kampen te houden die de dood symboliseren! Het is bedoeld om het leven te versterken en de onderlinge hulp, relaties tussen jongeren en volwassenen, het Joodse bewustzijn te verbinden met de bijbel, hoofdzakelijk volgens Maleachi in zijn visie om "de zonen met de vaders te verzoenen en de vaders met de zonen".Een oprecht gemeende reactie van één van de overlevenden

De Mars is om de onderlinge band te versterken tussen onze Joodse broeders in Israël en niet-Joodse vrienden die Israël van harte liefhebben en boven alles om de Almachtige te danken voor zijn souvereiniteit, de wonderen die Hij voor Israël deed en een oprechte roep om het Verbond tussen Hem en ons te versterken.

De Mars zal gehouden worden in Zichron Yackov in de Tuinen met de naam van baron Rothschild wiens visie was om het land Israël te bevrijden en de het boerenbedrijf te versterken. Dus het is alleen maar logisch dat we dit daar doen met deze intentie - het leven.
Onze activiteiten completeren zijn visie met de verzoening van de menselijke harten, wat ook de essentie is van onze activiteiten.

Het programma:

De mensen komen aan tot 10.30. Onze vertegenwoordigers zullen de gasten ontvangen met mooie presentjes. Verfrissingen worden geserveerd, broodjes, fruit, het en koude dranken.

11.00 - We verzamelen in de hal en luisteren naar het openingswoord door Daniël
    De vertegenwoordigers van de tuinen zullen ons vertellen over de plaats en dan zullen we een korte film kijken.

11.45 - We starten nu de Mars en zingen liederen, begeleid door de gitaar van rabbi Shachar. (als het regenachtig is zullen we paraplu's gebruiken). We zullen Bijbels dragen als een symbool van de bloedband tussen ons en de Almachtige vanwege onze liefde en de wil om met Hem in verbinding te zijn.

De overlevenden zullen hand in hand met de studenten lopen en voor wie het wandelen teveel is, is een kortere route gepland.  (We zullen een aantal rolstoelen klaar hebben staan voor hen die slecht kunnen lopen).  Aan het einde van de Mars krijgt iedere deelnemer een koperen medaille in de vorm van een hart. Op de ene zijde staat de zin die in Maleachi staat:  "De zonen met de vaders verzoenen en de vaders met de zonen. "     Op de andere zijde staat geschreven:         "De Mars voor het leven Teshoeva, Stichting L'ChaimToLife. "


Het samen zingen van de Hayim

We keren terug naar de hal. Hier zullen we nog een verfrissing uitdelen aan alle deelnemers en zullen we nog een paar uitvoeringen zien door de Mechina vrijwilligers uitgevoerd en luisteren naar een verhaal van één van de overlevenden. Een krachtig verhaal over heldendom.

Daarna nog korte voordrachten gedaan door:
    Yudit van de Chr. Ambassade
    Eén van onze rabbijnen
    en Daniël uit naam van de Stichting L'ChaimToLife.

Het einde zal tussen 13:30 en 14:00 zijn.

We laten het u weten als er nog iets veranderd aan het programma.

We wensen u een gezegende tijd toe,

Daniël   


Daniel Braun
E-mail: danielxrw@gmail.com
Phone: + 972 54 772 3510
Welcome to our website at: www.lechaimtolife.orgThe March for  life