Interessante linken om zo eens na te lezen

 

Interview met een overlevende uit de tweede wereldoorlog

Deze link laat zien wat het werk van Daniel inhoudt, wat de drijfveer hiervoor is en waarom het noodzakelijk is dat het werk gedaan wordt.

http://www.IsraelCNN.com
Een inspirerende video, op 17 en 18 april 2012 getoond op Family7 met Brink TV.

Deze laat beelden zien uit het verzorgingshuis "Beith Savion" in Ginosar. Er wordt tot op hoge leeftijd gezorgd voor de overlevenden van WWII

L'Chaim-to-life kan ook op het internet gevonden worden. Luisterd u naar de verhalen van L'Chaim-to-life en de onderwijzingen van Daniel op het Youtube-kanaal van L'Chaim-to-life

The L'Chaim to Life-shop in Meppel


Finding Meaning in Ancient Rituals
How the sacrificial system lives on.
By Rabbi Nancy Kreimer

Daniel heeft ooit eens de uitspraak gedaan dat je alles met aandacht moest doen. Letterlijk gebruikte hij ook het woord 'liefde' daarbij.
Deze link laat iets zien van deze houding in het dagelijkse leven en gaat hierin zelfs een stapje verder. Dit vraagt om een houding van 'liefhebben', overeenkomstig de eerste inzetting (mitsvot) van de tien Woorden die in de Bijbel staan: "Heb G-D lief bovenal".


Wilt u een beter begrip krijgen van wat Jemenitische Joden (en Joden uit andere Arabische staten) in Israel meegemaakt hebben, bekijkt u dan deze film eens? Deze link komt van de Likoed Nederland Hiermee nemen we geen politiek statement in, maar het laat goed zien met wat voor achtergronden (bij de de overlevenden) Daniel en zijn mensen te maken krijgen, als ze hen bezoeken. Het helpt u om hun leefwereld te begrijpen.

Ook deze link - geschreven door een overlevende gevlucht uit een Arabisch land om het vege lijf te redden - vertelt u hier iets over.