Welkom op de site van stichting L'Chaim-to-life (Nederland)

Wij ondersteunen vanuit Nederland de organisatie L'Chaim-to-life in Israël. Wij zoeken financiële en praktische ondersteuning in de breedst mogelijke vorm in Nederland.

This website in English

Lechaim to life Israel
(English and Ivriet)Shalom !

      

Het is mogelijk het werk wat gedaan wordt in Israel te bezoeken en persoonlijk in contact te komen met de overlevenden uit de tweede wereldoorlog. Het is bijzonder om te ontdekken hoe de Shoa-overlevenden de draad van het leven opgepakt hebben na alles wat hen overkomen is en een nieuwe toekomst hebben opgebouwd in Israel. Onderstaande folders zijn samengesteld om u hierin wat informatie aan te reiken.


Vernieuwde folder van L'Chaim
Online gezet op 23 januari 2019.


Laatste updates :

8 augustus 2019, 7 Av, 5779

Aktiviteiten 5779
Daniel 5779
30 juni 2019, 27 Sivan 5779

Aktiviteiten 5779D.d 1 juni heeft er een wijziging van bestuur plaatsgevonden binnen L'Chaim to life Nederland, door de hoge leeftijd van Lammie Lasche. Het is een zegen om een goed bestuur te hebben gehad (en te hebben) en daar de komende jaren mee vooruit te kunnen. Bijgaand de brief van Timek hieromtrent. Veel zegen Margo toegewenst met je nieuwe taak.

Bij deze willen we heel graag Lammie bedanken voor alle jaren waarin ze ons als Nederlands team geleid heeft. We hopen haar werk door te zetten de komende jaren op een respectvolle manier, zoals Lammie dat in gang heeft gezet 15 jaar geleden.30 mei 2019, 25 Iyar 5779

Brief van Margo


7 mei 2019, 2 Iyar 5779

Ons hart ligt in het zuiden !

Beste vrienden!

En opnieuw bevinden we ons in een oorlog. Sommigen beweren dat dit gewoon " een broederconflict is". Maar laat u niet van de wijs brengen: dit is een jarenlange uitputtingsslag door toedoen van deze bende van terroristen, waardoor het leven van honderden duizenden gezinnen in de hel beland zijn. Dit is niet het moment, maar velen van ons voelen ons verbonden met de regering en het leger, die niet aan terrorisme willen doen. De manieren van Hashem zijn verborgen. We ervaren in ons hart de problemen die onze broeders in het zuiden doormaken. Opnieuw willen we 30 dertig mensen uit deze waanzinnige situatie halen en voor een paar dagen wat rust geven in het Noorden. Hiervoor hebben we opnieuw 700 - 1000 Nis nodig per (gemiddelde) familie. We willen deze families drie dagen rust bieden (met twee overnachtingen) waarin we in alles wat ze nodig hebben willen voorzien, waaronder ook een aantal excursies. We willen ze graag een tijd aanbieden van ontspanning, zodat ze weer op hun voeten kunnen staan wanneer ze weer terug gaan naar hun dorpen.

Reageert u alstublieft snel,
Daniel Braun

Zendt u uw donatie aan:

Naam op de rekening : Amutat “Lechaim”
Adres : Moshav Keshet, Ramat HaGolan, 12410, Israel
Naam van de bank : Bank Mizrachi
Adres van de bank : Jerusalem, Israel
Account Number: 290850
Bank: 20
Branch: 458
Swift Number: Mizbilit
IBAN: IL020204580000000290850

2. Middels het web : lechaim2life.org.il Aan de linkerkant staat een rode knop, waarmee u toegang krijgt tot het gebruik van Paypal.

3. Het toezenden van een check t.n.v. "Amutat Lechaim" gericht aan : Shuki Kestenbaum, Moshav Keshet, The Golan Heights 12410.

U kunt ook uw donatie overmaken via L'Chaim Nederland, dat is voor u en voor Daniel uiteindelijk net zo gemakkelijk en overzichtelijk. Het totale bedrag wordt dan in één keer gestort op de rekening in Israel. IBAN: NL46RABO0143461257, t.n.v. Stichting LeChaim-to-life.

Ook namens het nederlandse team onze hartelijke dank. Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat al uw giften rechtstreeks naar Daniel overgemaakt worden. We werken, als Nederlands - en internationaal team, allemaal op vrijwillige basis, omdat we dit zelf graag willen doen. Alleen maar om L'Chaim Israel aan het werk te kunnen houden met alle beschikbare middelen. Namens L'Chaim to life Nederland, dank u wel als u iets kunt bijdragen. Hoe klein het bedrag ook is.


Video van Daniel : https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qbYw0H5mIO8

 

23 juli 2018

Mag ik deze bijzondere link met u delen?

Eicha: Could The Key To Understanding Tisha B’Av Lie In Eden?

Een leuke link over Tu-bishvat is te vinden onder deze link


Bij Interessante linken is er een link bijgezet over de Joodse vluchtelingen tussen 1948 - 1967 van AISH. Dit onderwerp is al eens eerder ter sprake geweest bij de Likoed in Nederland, maar deze link is vertaald uit het engels en verteld het verhaal van een ooggetuige van Iraakse herkomst.


Jerusalem Shofar at Sunrise - from Ari Werth


In het zuiden van Nederland, in Heerlen is een L'Chaim winkel.


In de loop van de tijd zijn er wat interessante linken geplaatst op de website. Deze hebben we nu verzameld op een speciale pagina daarvoor. Kijkt u hier eens van tijd tot tijd.** De lettergrootte van deze website kan aangepast worden met <ctrl>- en <ctrl>+.


U zult Adonai Elohim (The LORD your G'd) aanbidden en Hem alleen dienen.
Mijn nephesh (ziel) brandt, als een verlangen naar 'Huis', naar Uw Mitsvot (regels voor het leven).

Deut 10:12 
Ps 119:20Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, meldt u zich dan af op lechaimtolife777@gmail.com 

(c) L'Chaim-to-life Nederland 2010 - 2019